Jenn Jempa Jennini,,,,,,

INTE MÅNGA KNOP

Publicerad 2013-05-31 23:13:46 i Allmänt

Denna vecka har det inte blivit många knop kan jag tala om. Mest soffläge och vila för min del. Jag har varit mycket trött och efter att ha varit uppe en stund är det vila som gäller igen. Mycket tankar går om denna vidriga sjukdom Fibromyalgi och vi har läst och läst och pratat. Det som stör mig mest just nu är nog det där att den är KRONISK.
Nu handlar det alltså inte längre om att plugga 3 år och under den tiden rehabträna axeln. Nu handlar det om att så fort som möjligt komma till smärtspecialist och sen smärtklinik och sen lista ut vad jag kan tänkas klara i ett arbetsliv med dessa leder och försöka skaffa mig en utbildning efter dessa nya linjer.
 
Knät är dock bättre så det känns skönt. Träning sätter igång på måndag :)
 

SOFFLÄGE

Publicerad 2013-05-25 12:08:49 i Allmänt

I förrgår, torsdags gick herr ortoped in i knät och hittade både det ena och det andra. Liten spricka i brosket som han försökte fixa till. Flera småskador i brosket som jag och sjukgymnasten ska brottas med och kraftig inflammation. Just nu är det soffläge som gäller, har inte jätteont men foten är svullen och jag det gör ont när jag stödjer. Nu ska jag plasta in knät och krypa in i duschen  typ:)

BU

Publicerad 2013-05-22 21:38:59 i Allmänt

Ja det är typ det jag har att säga just nu. Igår var jag hos en reumatiker och efter en timmes undersökning och mycket snack kom han nog fram till 98 % att han tror det är Fibromyalgi. Idag har jag läst som en tok om detta och mamma också och vi är onöjda men kämpar på. Läkaren tog några blodprover och jag ska få en remiss till en smärtspecialist. Jag brukar verkligen inte bryta ihop men idag har jag gråtit en del under dagen fast jag egentligen skulle koncentrera mig på buppsatsen, men nu ska jag skriva lite när barnen har somnat, det är dammsuget, tvätten är fixad, pannkakor till Lisa i morgon är fixade. Ska ta bort nagellacket och duscha snart med medlet inför operationen i morgon
 
Så artoskopi på högerknä i morgon. Det har blivit sämre den här veckan så jag antar att det faktist är en spricka i brosket. Hoppas bara det hinner läka till semestern.
 
Lisa har målat sina bokstäver och satt upp på dörren.
 

SNABB FREDAG

Publicerad 2013-05-19 21:00:22 i Allmänt

Fredagen gick i en väldans fart. Träning på morgonen. Där konstaterade min sjukgymnast att om läkaren hittar en spricka i brosket i knät och åtgärdar det så är det 6 veckor på kryckor som gäller. Det klarar inte min skadade axel. Mä va trögt. Med detta gick jag därifrån och hade trevlig picknick med kursare i gräset nedanför medis och det var nice. Bolla lite och snacka. Sen hem och läsa och hämta barn. På kvällen blev det Lets dance på tv. Dock var vi rätt trötta alla tre. Sena kvällar hela veckan pga hockeyvm och PSGmatch och annat.
 

MAMMADOTTERTORSDAG

Publicerad 2013-05-19 20:53:29 i Allmänt

 
Denna soliga dag var det Lisas tur att kolla in nya skolan till hösten. Den är betydligt mindre än den dom går i nu vilket bara faktiskt är till fördel just nu. Efter detta hämtade vi en hoj till Lisa i stan och gick hem med den. Det är ganska långt mellan Stureplan och Årsta men vi softa och hade en nice promenix. Rätt trötta dock när vi kom hem och som tur var hade Kalle tröttat ut sig i skolan så han orkade inte träningen. Sicken tajming :)
 
 

SPÄNNANDE ONSDAG

Publicerad 2013-05-19 20:07:55 i Allmänt

Kalle var ledig från skolan för att träna fotboll för intagning i fotbollsklass till hösten. Dom käkade lunch i skolan och hade lite lektion. Den ligger en bit bort men det kan det vara värt om det är en bra skola. Den skola som barnen går i nu är katastrofal.
Efter skolan hämtade vi  Lisa och mötte upp pappa/morfar på söder som tog över och jag hade tid hos ortoped för knät. Han misstänker att det är en spricka i brosket i knät och går in med artoskopi nästa vecka och checkar läget. Efter detta var det käk med Mona i stan. Vi jobbade tillsammans på NSN och ses en gång i månaden och går ut och käkar. Mycket trevligt.
 

TRÖTT TISDAG

Publicerad 2013-05-19 19:58:58 i Allmänt

Ja om man då sitter uppe och glor på MJ så är det segt att komma upp. Speciellt då om batterierna i väckarklockan lägger av mitt i natten. Bevis på hur trötta vi var är att vi vaknade 9.30. Inte jättebra för jag blev väldigt sen till min träning. Dock irriterande och oroande att inte skolan ringde och kollade var barnen var, det där med kidnappning har dom missat i tidningarna. Kalle körde träning på kvällen och jag och Lisa passade på att titta på sprayfärg till hennes nya hoj som vi ska hämta i stan på torsdag.
 
Utanför min dörr har jag också ett fint träd som är underbart när det blommar, där hänger jag annat också :)
 

MÅNDAG

Publicerad 2013-05-19 19:53:50 i Allmänt

Ja   förra veckan började med en måndag. Var hemma och läste och blev bjuden på lunch i Sickla av polaren Per som hade lite tid över. Sol hela dagen och barnen och jag tog en promenix till bibblo och hittade massa roliga videofilmer. Bl.a en video med MJkonsert från 1988, såååå bra fast lång. Vi kom sent i säng. Nu blommar det, utanför dörren har jag en liten gräsplätt med lite krukor och stol och bord.
 
 
 
 

FIKA MED BÄSTIS OCH HENNES MOR

Publicerad 2013-05-12 21:39:58 i Allmänt

Förra veckan tog jag en liten pluggpaus och åkte ut till Helenelund för att ÄNTLIGEN träffa Emilia "moroten" som nu har hunnit bli 7 veckor. Underbar dag och mycket trevligt. Vi blev bästisar :) Mycket trevligt att träffa mamma Lisa också. Henne har ju jag känt i över 20 år. Överväldigande roligt att se henne som mamma. Det var svårt att slita sig kan jag lova.
 
 

TYP RENOVERING

Publicerad 2013-05-12 21:35:40 i Allmänt

Idag hängde jag och Lisa lite på altanen och målade om en pedistal. Vi blev rätt nöjda ärligt talat :)
 
 

BARNFRI

Publicerad 2013-05-11 19:40:12 i Allmänt

I torsdags var det röd dag och pappa tog sina barnbarn och åkte till skärgården, ensam hemma blev jag. Har pluggat, haft handledning i skolan, sorterat papper. Två dygn blev det, idag hämtade jag hem dom så nu är ordningen återställd :)
Det är ju lite skillnad att vara hemma själv och inte bli avbruten och så hela tiden. Bara att i fredags gå upp och åka till skolan och bara ha sig själv att få i väg. Och kolla på Let s dance i lugn och ro. Ja så kan det vara om man är ensam med två barn, då blir dessa två dygn per år väldigt spännande hahaha
 
I
 
 

VALBORG I ÅRSTA

Publicerad 2013-05-07 22:14:56 i Allmänt

I Årsta är det full familjesamling nere vid Årstaliden där brasan är. Det är kul att man känner lite folk. Barnen träffade massa kompisar och elden värmde. Sen gick vi hem och kollade på fotboll på tv.
 
 

IDOLTRÄFF

Publicerad 2013-05-07 22:02:06 i Allmänt

 
Kalle har fått sin första autograf och typ idolbild. Han var väldigt nöjd trots ond träningsvärk  sen idrottsdagen igår som gjorde att han hoppade över träning idag och följde med till kungsan istället.
 
 

ROSA

Publicerad 2013-05-07 22:00:11 i Allmänt

 
Kungsan är rosa. Vi åkte dit idag efter skolan och fikade. Vi hade med kycklingkorv, ägg, marinerade jätteräkor och chokladrulltårta. Solen sken och det var supermycket folk. Dom har dessutom lagt konstgräs när det är skridskobana på vintern. Ett klart bra val och lyft för kungsan. NICE
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jenn

Ensamstående med två barn och har hösten 2012 slutat jobba och börjat plugga på högskola. Har fibromyalgi och försöker göra det bästa av situationen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela